Milstolpe: 6 månader på testofesten

30 januari 2021

Igår hade jag min första avstämning efter att jag börjat på testosterone då jag nu har passerat sex månader. Det är cirka 180 dagar av smörj och det är mycket jävla smörj faktiskt. Syftet med avstämningen var att kolla mina nivåer och se fall det är något jag skulle behöva ha hjälp med. Alltifrån kompletterande läkemedel till samtalsstöd. Även fast det är mycket som fattas denna process så måste jag ändå säga att de som har ingått i mitt team har gjort sitt yttersta i en icke hållbar situation. Jag börjar äntligen släppa den långa väntetiden, stundtals obefintlig kommunikation och istället känna mig omhändertagen.

Min avstämning var ganska enkel. Jag har haft tur att jag sluppit komplikationer (skavande klitoris, ohanterlig akne osv) och min kropp verkar ha fattat vad den ska göra med hormonerna som kommer in. Det märks i mina värden då min testonivå är bra och mängden vita/röda blodkroppar är i balans. Men på senaste har det också börja märkas lite för den som inte analyserar mitt blod. Min röst börjar skära sig oftare och den har blivit djupare. Jag börjar se lite muskler komma fram trots relativ obefintlig träning. Snart kanske också fettet byter plats, mensen upphör och humöret stabiliseras något. Men det kan lika gärna vara 180 smörj till innan det händer. Minst.

Nu ska vi kolla fall jag kan byta gel för att slippa planera livet kring smörjet (får ej duscha förrän 6 timmar efter smörj tex) och sen är det bara att fortsätta vänta. Hålla tummarna och allt det där. Tur att det är det roligaste i världen.